Betrokkenen ‘Samen buiten de oevers’ zeggen ‘ja’ tegen gelukkig werken

23-01-2020

Tijdens de bijeenkomst op donderdag 19 december op locatie Dijkmoment - heel passend net buiten de oevers van de rivier de Vecht – toonden de aanwezige bestuurders, directeuren, hr-professionals en andere betrokkenen uit het netwerk ‘Samen buiten de oevers’ enthousiasme voor het voornemen om iedereen het werk te bieden dat bij hem of haar past én de acties te ondernemen die daaraan bijdragen.

‘We proberen het iedere dag beter te doen’

Bijvoorbeeld: anders kijken naar talenten (van bevoegd naar bekwaam en van diploma’s naar competenties), kennis delen door middel van ‘expert meetings’, organisaties openstellen voor stagiairs, meelopers en trainees én een lerend netwerk van organisaties vormen, om praktijkvoorbeelden met elkaar te delen. Dit alles moet zorgen voor de juiste mensen, op de juiste plek.

‘Wij willen de mens zien’

Juiste mensen op de juiste plek
Of het nu gaat om bijscholing, nascholing of omscholing of om simpelweg ontdekken wat je wil en waar je goed in bent: ‘Gelukkig werkpunt Regio Zwolle’ biedt alle faciliteiten om te groeien, ontwikkelen en op de juiste plek aan het werk te gaan. ‘Gelukkig werkpunt Regio Zwolle’ is van en voor alle mensen, beroepen en sectoren in de regio. Bij ‘Gelukkig werkpunt Regio Zwolle’ komen initiatieven samen, zoals de RegioOpleiders en Ontwikkelfonds Regio Zwolle van de Human Capital Agenda.

Overigens is het slechts één van de uitingen van de beweging die in gang is gezet door het netwerk ‘Samen buiten de oevers’: een samenwerking van onderwijspartners, ondernemers, overheid en netwerkpartijen. Samen streven de partijen naar een gezonde en veerkrachtige arbeidsmarkt. Niet alleen voor zorg of welzijn, maar voor álle sectoren in Regio Zwolle.

‘Ook bedrijven hebben procedures die mensen belemmeren’

Overvloed
"Wij zien geen krapte op de arbeidsmarkt, maar wel dat we verkeerd omgaan met de overvloed aan mensen en talenten", onderstreept Fenna Eefting, bestuurder van Vogellanden en vertegenwoordiger van sectortafel Zorg en Welzijn. ‘Een deel van de mensen doet nog steeds niet mee en daarnaast doet nog niet iedereen het werk dat het beste bij ze past. Als iedereen mee mag doen en werknemers doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, is ieder bedrijf voorzien van genoeg goede mensen.’

René de Heer, wethouder van gemeente Zwolle en vertegenwoordiger van de 21 gemeenten van Regio Zwolle, sluit zich daarbij aan. "We moeten de ruimte en de kansen creëren voor mensen om de regie te pakken over hun leven en op ieder gewenst moment aan de slag te gaan met hun talent." En daarvoor is een nieuwe manier van denken nodig, vult Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur Landstede Groep en vertegenwoordiger van De Zwolse 8, aan. "Om beschikbaarheid, wendbaarheid en inclusiviteit centraal te stellen in onze arbeidsmarkt, moeten we de bedoeling voor ogen houden, in plaats van de systemen, zoals pensioenen en de AVG. Laten we het samen zo organiseren dat mensen zonder belemmering van baan kunnen veranderen."

Eddy te Rietstap, eigenaar en business developer Cycloon
"Veel van wat binnen Samen buiten de oevers wordt besproken, doen wij al bij Cycloon. Met de overname van het postbedrijf kregen wij een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. We waren vastbesloten om dat te laten slagen. Inmiddels kunnen we Cycloon een ‘social firm’ noemen. We kijken naar de mens en niet naar het cv. We geven mensen vertrouwen en de ruimte om zichzelf te zijn. We bieden uitdaging, afwisseling en verantwoordelijkheid. Ook staat bij ons het team voorop, in plaats van het individu. Ten slotte proberen we het elke dag beter te doen dan de vorige."

René de Heer, wethouder gemeente Zwolle en vertegenwoordiger 21 gemeenten Regio Zwolle
"Laat je je leven leiden door externe factoren of neem je zelf de regie? Doordat mijn biologiedocent op de middelbare school mij die vraag stelde, nam ik het heft in eigen hand en ontwikkelde ik me van mavo-scholier naar afgestudeerd historicus. Nu wil ik mensen helpen om ook de regie te pakken. Bijvoorbeeld een groep van 250 statushouders hier in de regio, die graag willen werken. Minister Koolmees maakt het mogelijk om deze mensen zonder inburgeringstraject aan het werk te laten gaan. Dus, (met een knipoog, red.) ik verwacht binnenkort 250 vacatures van werkgevers in de Regio Zwolle."

‘Ik wil mensen helpen de regie te pakken’

Marieke Schnoing, manager Viattence
"De zorg kampt met een tekort aan artsen. Bij Viattence hebben we laatst een gepensioneerde huisarts aangenomen. Een perfecte oplossing. Hij meldde zichzelf bij ons en zei: "ik ben niet goed met computersystemen, maar er is vast en zeker wel iemand die mij daarbij kan helpen." Natuurlijk kan dat; voor veel aandachtspunten is een oplossing te vinden. Veel belangrijker is de match tussen mens en organisatie. En die is er tussen deze voormalige huisarts en Viattence. Hij vertelde dat hij vroeger zijn pauzes zo plande, dat hij meer tijd had om patiënten te zien. Die aandacht voor mensen is in de ouderenzorg heel belangrijk en het past bij onze visie: wij willen de mens zien."

Frank Kodden, bestuurder Driezorg
"Systemen komen niet alleen bij de overheid vandaan; ook binnen bedrijven en organisaties hebben we protocollen en procedures die mensen belemmeren om het werk te doen dat ze het liefst willen doen. Ook zit er in organisaties veel ongelijkheid en hiërarchie, wat mensen kan tegenhouden om te handelen naar wat ze eigenlijk willen. Daarom probeer ik vanuit mijn functie aandacht te hebben voor mensen die bij ons werken. We willen immers allemaal gezien worden. Wat ik wil voorkomen, is dat iemand drie keer iets probeert te zeggen, niet wordt gehoord en dan denkt, laat maar. Ik roep mezelf dan ook op om écht wat te doen met wat ik zie en om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – wat ik overigens een onterechte betiteling vind – een plek te geven."