Leiderschap, goed werkgeverschap en de arbeidsmarkt na corona in nieuwe editie BestuurdersMagazine

25-06-2020

Het juninummer van het BestuurdersMagazine is verschenen. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

Cover_BM_juni20

In de coverstory vertelt verpleegkundige Wilma Schouten over haar ervaringen op de corona cohortafdeling in Oss. Na haar aanmelding via Extra handen voor de zorg werd ze door het belteam van WGV Zorg en Welzijn gevraagd om in Brabant te ondersteunen. In het artikel "De arbeidsmarkt na corona" geeft Rick Nillesen, sectorspecialist Zorg bij de Randstad Groep zijn visie op dit onderwerp. "De coronacrisis biedt de sector volop mogelijkheden om nieuwe medewerkers aan te trekken. Maar dan moeten bestuurders wel oude patronen durven te doorbreken," aldus Nillesen. 

Brian Veerkamp en Fyke Hurkens zijn adviseurs duurzame inzetbaarheid bij Wecreate Consulting en zien dat meer focus op leiderschap wordt gevraagd binnen Zorg & Welzijn. Vertrek vanwege de (werk)relatie met leidinggevende staat op de derde plek van vertrekredenen in recent onderzoek van Presearch. Meer hierover leest u in het artikel "Goed leiderschap cruciaal bij behoud". In de rubriek 'Buiten de sector' vertelt Eddy te Rietstap, eigenaar van Cycloon Post & Fietskoeriers, over het belang van goed werkgeverschap: "Geef je mensen vertrouwen. Neem de tijd voor ze, luister. Je werknemers zijn je kapitaal, dus zorg goed voor ze."  

Verder leest u meer over het Regioteam Werken in de Zorg, de Flex-app ZorgSelect (een nieuw hulpmiddel bij personeelsplanning) en wijzen wij u alvast op twee interessante bijeenkomsten. De Algemene Ledenvergadering met spreker Jan Andreae op 29 september en de Bestuurdersbijeenkomst over leiderschap onder leiding van Gabriël Anthonio op 4 november '20.

Klik hier om het juninummer te lezen. 

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.