Ontdekdezorg week 2020

21-02-2020

De Ontdekdezorg week (voorheen de Week van Zorg en Welzijn) vindt plaats van 16 t/m 21 maart 2020 en wordt georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een carrière in zorg en welzijn.

Tijdens deze week kunnen zij de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn ontdekken. De nieuwe naam past daarbij. We sluiten hiermee aan bij de landelijke Ik Zorg campagne, maar behouden ook ons eigen gezicht.

Ontdek
We hebben gekeken naar de beste manier om de doelgroep van de Ontdekdezorg week (zij-instromers en herintreders) te bereiken. Daarom zetten we in 2020 in op regionaal georganiseerde Ontdekdezorg evenementen.

We organiseren tijdens de Ontdekdezorg week vier regionale events:

De bezoekers kunnen kennismaken met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio. Daarnaast gaan de bezoekers zorg en welzijn ervaren aan de hand van onder andere workshops en zorgtechnologie.

Match
Ook willen we tijdens, maar nadrukkelijk ook ná de Ontdekdezorg week, het proces en het handelingsperspectief voor geïnteresseerden goed organiseren. Onze insteek is dat geïnteresseerden op een van de regionale events tijdens de Ontdekdezorg week een vervolgafspraak kunnen maken om uw organisatie beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door een kijkje te nemen op een van uw locaties, door een dag mee te lopen of door een informatieavond te bezoeken. Deze opvolging organiseert u zelf en kunt u op een Ontdekdezorg event aanbieden aan de bezoekers.

Like
Er is een uitgebreide toolkit beschikbaar die door organisaties ingezet kan worden voor de communicatie rondom de Ontdekdezorg week. Bekijk de toolkit.

In deze flyer vindt u meer informatie over de opzet van de ontdekdezorg week en leest u hoe uw organisatie kan bijdragen aan de promotie van deze week; ook als uw organisatie zelf niet meedoet aan de week. 

Check
Ontmoet potentiële werknemers tijdens de Ontdekdezorg week en maak een match! Samen met u maken we deze week én de vervolgafspraken tot een succes! 

Heeft uw organisatie zich nog niet aangemeld om mee te doen aan 1 of meerdere van bovengenoemde events, dan is dit de laatste kans. Vul het aanmeldformulier in en wij sturen uw aanmelding door naar de contactpersoon van de organisatie van het event. Per regio kan het verschillen of er nog plek is. Deelnemende organisaties organiseren gedurende en/of na de week opvolgingsacties, zoals speeddates, een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in hun eigen organisatie.