Online evenement Onderwijs & Arbeidsmarkt 2020

17-09-2020
Tijd: 09.30 - 12.00 uur

De Provincies Overijssel en Gelderland organiseren op 17 september het online evenement Onderwijs en Arbeidsmarkt. Het thema is ‘Samen wendbaar, nu en morgen’. In gezamenlijkheid, met onderwijs, overheid en ondernemers, willen de provincies komen tot een toekomstbestendige arbeidsmarkt waar ieder talent telt. Hoe kunnen we daar, juist in deze tijd, de schouders onder zetten?

Tijdens het evenement word je meegenomen in een schets van de toekomst en worden interessante voorbeelden getoond. Laat je inspireren en deel leerervaringen. Ontdek wat het voor jouw inzet kan betekenen en ontmoet ook nu weer nieuwe partners!

Programma voor het evenement
09.15 uur    Inloop
09.30 uur    Opening en inleiding programma, met Sabine Uitslag als dagvoorzitter
09.45 uur    Schets context arbeidsmarkt, door Rob Witjes (UWV)
10.00 uur    Visie op vandaag en morgen, met gedeputeerden Overijssel en Gelderland
10.30 uur    Inspiratiemoment, met Stefan van der Stigchel
10.50 uur    Koffiemoment
11.00 uur    Break-outsessies; divers aanbod van onderwerpen en projecten
11.45 uur    Plenaire afsluiting… met leuke toegift!
12.00 uur    Einde

Break-outsessie over IkweetRAAT.nl en Jouw stad als werkgever
WGV Zorg en Welzijn levert een actieve bijdrage aan twee van de break-outsessies die op 17/9 worden aangeboden.

  • Het project IkweetRAAT.nl geeft zorg- en welzijnsmedewerkers in Gelderland een stem. Medewerkers van 26 organisaties inspireerden elkaar met ruim 200 ideeën die werden ingediend om de personeelstekorten aan te pakken. De indieners van de negen beste ideeën kregen een budget van €10.000 per idee om het idee uit te voeren. Tijdens deze sessie vertellen winnaars en de programmamanager alle ins en outs over het project én krijg je de kans hen het hemd van het lijf te vragen.

  • Bij de break-outsessie Jouw stad als werkgever draait het om investeren in jongeren, zittende werknemers én verborgen arbeidspotentieel op alle niveaus van onderwijs. Het talentenplatform is een bewezen instrument in zorg en welzijn en maakt de match van klus naar klus, van klus naar werk en van werk naar werk en maakt het mogelijk dit intersectoraal toe te passen (andere branche/andere regio).

Meer informatie
Op de aanmeldwebsite samenwendbaarevent.nl vind je meer informatie over het programma en de break-outsessies. Selecteer dan ook meteen de break-outsessie die je wilt bijwonen! Klik hier om je gelijk aan te melden