Nieuwe editie BestuurdersMagazine verschenen

21-12-2021

De derde editie van het BestuurdersMagazine 2021 is verschenen. Met nieuws en achtergronden over leiderschap, zorgtechnologie en innovatie, versnelde zij-instroom, uitbreiding deelcontracten als oplossing voor arbeidsmarkttekorten en meer! Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

coverBMdec21

Leiderschap, zorgtechnologie en innovatie
In de nieuwe rubriek ‘In gesprek met’ praat directeur-bestuurder Susanne Katus met aansprekende personen, die anderen kunnen inspireren. Deze keer zijn haar gasten bestuurder Maarten van Rixtel en innovatiemanager André Hermsen van Sensire. Van Rixtel: “Mijn motto is, mínder handen aan het bed! Het doel is mensen hun eigen leven te laten leiden en dat betekent ook het accent meer leggen op gezondheid en preventie in plaats van ziekte en zorg. Dáár draait het om. Het gaat niet over digitalisering, het gaat over een verandering van de mindset. Hermsen: “Denk over vijf jaar, innovatie is niet van vandaag, dat is in essentie van morgen. In de regio Achterhoek werken we met die horizon samen, met zorg, met welzijn, aan de gezondste regio.”

Het Potentieel pakken
Een van die mogelijkheden om het potentieel binnen de huidige arbeidsmarkt beter te benutten, komt van Het Potentieel Pakken, een stichting die in het voorjaar van 2019 is opgericht door Wieteke Graven. In het artikel "Uitbreiding deeltijdcontracten draagt bij aan oplossen tekorten” legt zij uit hoe zorg- en welzijnsinstellingen én de (vrouwelijke) werknemers kunnen profiteren van de diensten die de stichting aanbiedt. “Gemiddeld blijkt dat zo’n 15 tot 40% van de medewerkers wel wil praten over uitbreiding van het bestaande contract. Dat biedt kansen.”

Versnelde zij-instroom dankzij FastSwitch 
FastSwitch is een landelijk platform voor innovatieve omscholingstrajecten van de publieke hogescholen in Nederland. Landelijk projectleider Margreet Engelhart (Saxion): “De basisgedachte van FastSwitch hbo-v is dat een zij-instromer niet de standaard-opleiding hoeft te volgen om de overstap te maken. Opleider en werkgever bieden de switcher de zekerheid van een baan en 
inkomen in combinatie met een efficiënte, verkorte omscholing op maat.” Marga Ligtenberg, account- en relatiemanager Gezondheid & Welzijn bij Saxion: "Door een gedegen voorbereiding is de kans op een goede match en studiesucces groter."

Klik hier om het decembernummer te lezen.
Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.