Eerste editie BestuurdersMagazine 2022 verschenen

07-04-2022

De eerste editie van het BestuurdersMagazine 2022 is verschenen. Met nieuws en achtergronden over Human Capital Agenda regio Zwolle, Huis van Zorg en Welzijn regio Twente, zorgtechnologie, HR=Menskracht en meer! Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

bm_april_blokje

Ontdekkingsreis John van der Meulen

Onlangs heeft John van der Meulen op verzoek van de Raad van Toezicht het stokje van Susanne Katus overgenomen. Als interim-bestuurder is John aan de slag gegaan en na een eerste verkenning is hij al snel tot de slotsom gekomen dat de vereniging een belangrijke plek in Oost-Nederland heeft. De komende tijd zet John zijn ontdekkingsreis voort met als doel een goede analyse te kunnen maken van de werkgeversvereniging als organisatie. Deze analyse wordt gebruikt om de vereniging strategisch te richten.

Human Capital Agenda regio Zwolle
Enkele jaren voor de coronapandemie werd een start gemaakt met de Human Capital Agenda. In die tijd stond vooral de zorg - en de krapte op die arbeidsmarkt - centraal. In Zwolle denken ze met de Human Capital Agenda groot, maar gaan ze stap voor stap vooruit. “De kartrekkers opereren gemotiveerd aangelijnd”, vertelt Fenna Eefting, voorzitter van de sectortafel Zorg en Welzijn en bestuurder van Vogellanden, waar ze werken aan revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl. “Je moet constant rekening houden met verschillende belangen en ook de taal verschilt per branche.”

Huis van Zorg en Welzijn
De subsidie van het Twente Board is binnen, projectmanager Gertrud Zweerts is aan de slag en nu kan het vliegwiel van het Huis van Zorg en Welzijn in Twente volop gaan draaien. Voor de zomer volgt een Hackathon, waar de creativiteit van aanwezigen wordt gebruikt om te komen tot nieuwe ideeën en plannen. Op de uitkomsten van die bijeenkomst wachten ze bij het Huis van Zorg en Welzijn overigens niet. Er wordt volop gebouwd. Eline Holten, bestuurder van de stichting Endoor en lid van de stuurgroep en Gertrud Zweerts vertellen.

Klik hier om het aprilnummer te lezen.
Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.