WGV Zorg en Welzijn stelt een nieuwe directeur aan

24-01-2023

WGV Zorg en Welzijn stelt met ingang van 1 maart 2023 Irma van der Fluit aan als nieuwe directeur. Irma volgt John van der Meulen op die als interim-directeur ‘WGV nieuwe stijl’ in het kader van regionaal werkgeverschap heeft neergezet. Zijn opvolger is een ervaren directeur uit de zorg die het stokje naadloos gaat overnemen. WGV Zorg en Welzijn is een werkgeversorganisatie waarin 181 instellingen in het oosten van Nederland zijn verenigd. De organisatie richt zich op arbeidsmarktvraagstukken in de zorg- en welzijnssector.

Irma De 55-jarige Van der Fluit heeft de afgelopen jaren gewerkt als concerndirecteur Marketing en Communicatie bij ‘s Heeren Loo, één van de grootste zorgorganisaties in Nederland. Daarvoor heeft ze diverse functies bekleed in zorgorganisaties zoals ziekenhuizen, thuiszorg en de gehandicaptenzorg. Haar 20 jaar ervaring in de zorg komt goed van pas in de nieuwe functie. Ze kent de uitdagingen waar de zorg- en welzijnsorganisaties voor staan en die van de arbeidsmarkt en goed werkgeverschap in het bijzonder.

Over haar keuze voor WGV Zorg en Welzijn zegt ze: “Goed gekwalificeerd personeel en een goede bezetting zijn essentieel voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Gezien de schaarste op de arbeidsmarkt zijn er flink wat uitdagingen. Het mooie is dat diverse soorten zorginstellingen zich verenigd hebben in WGV. Zo kunnen wij elkaars expertise benutten, van elkaar leren en kijken wat wij samen te doen hebben om werken in zorg en welzijn in Oost-Nederland aantrekkelijk te houden en te verbeteren. Hier ga ik me graag voor inzetten.”

Aad Koster, voorzitter van het Algemeen Bestuur, feliciteert Irma van der Fluit van harte met haar benoeming. Het bestuur is bijzonder blij, omdat zij met haar jarenlange ervaring de ingezette koers kan voortzetten en aan kan passen aan wat de toekomst vraagt.