Succesverhalen

Wilt u ook uw succesverhaal met ons delen? Dan kunt u een e-mail sturen naar Marieke Willemse:
m.willemse@wgvzorgenwelzijn.nl 

Overzicht

Marga Klompé, huisartsen en SKB starten Observatie Oost Achterhoek
27-09-2019
Marga Klompé start in samenwerking met Huisartsenzorg Oost-Achterhoek (HZOA) en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) een observatieafdeling. Een nieuwe vorm van acute en tijdelijke opvang voor ouderen zodat eerder de juiste plek voor hen gevonden wordt. Woensdag 9 oktober wordt de afdeling Observatie Oost Achterhoek geopend in Marga Klompé locatie Pronsweide in Winterswijk. Jaap Brenninkmeijer, voorzitter van het bestuur HZOA, opent de afdeling.
Lees meer

Opleiders in regio Zwolle maken samen de stap naar maatwerk en een leven lang ontwikkelen
21-08-2019
Iedere regio, en daarbinnen elke sector, heeft zijn eigen dynamiek. Belangrijk is dat alle spelers die dynamiek herkennen en er gezamenlijk acties worden ingezet. Een mooi voorbeeld waarbij dat gebeurt is de samenwerking tussen onderwijs en het zorg- en welzijnswerkveld in de regio Zwolle. Ondanks, of misschien wel dankzij, het feit dat er best veel opleiders in de regio actief zijn komt er veel “van de grond”. In dit artikel ben ik zeker niet compleet, maar doe ik een greep uit de initiatieven die lopen.
Lees meer

Baalderborg met reuzensprongen present in de top 10 van Vernet Health Ranking
19-08-2019
Baalderborg steeg van plaats 47 in de Vernet Health Ranking van 2017 naar plaats 9 in 2018. Bijzonder grote stappen in een korte periode. Baalderborg is een organisatie die vooral actief is in de verstandelijke gehandicaptenzorg in de provincie Overijssel.
Lees meer

Mobiele dienst BeterDichtbij maakt communicatie tussen artsen en patiënten eenvoudig
15-08-2019
Tjerk de Ruiter is revalidatiearts en zijn doel is om zijn patiënten te helpen zelfstandig te leven. BeterDichtbij helpt hem daarbij. Deze mobiele dienst maakt communicatie tussen artsen en hun patiënten eenvoudig mogelijk. “Dit is het instrument om de regie aan de patiënt te geven”
Lees meer

Vogellanden: een gezonde organisatie begint bij vitale medewerkers
13-08-2019
Kwalitatief goede en gezonde zorg begint bij gezonde en vitale medewerkers. Dat is de gedachte van Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde in Zwolle. Daarom zijn vitaliteitscoaching en loopbaancoaching beschikbaar voor medewerkers.
Lees meer

Nieuwe aanpak geeft veel winst
08-08-2019
Zoals het zo vaak gaat, vormde goed persoonlijk contact de basis voor het idee. Het resultaat is dat bijna dertig studenten in een praktijkleerroute het vak van verzorgende IG leren. Ze zijn niet in dienst en de studenten functioneren in groepjes in de woningen. Door die boventallige inzet is er meer tijd, aandacht en zorg voor de cliënten. “Deze aanpak levert een groep nieuwe werknemers op die anders niet in de zorg aan de slag was gegaan.”
Lees meer

Samenwerken om arbeidstekort in de ouderenzorg aan te pakken
11-07-2019
In september 2019 starten zorgaanbieders Azora, Careaz, Marga Klompé en Sensire en stagepartners GGNet en Streekziekenhuis Koningin Beatrix gezamenlijk met de opleiding Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) in de Achterhoek. Met deze opleidingsplaats zet de regio een extra stap in het creëren van een kwalitatief hoog opleidingsklimaat. Door de inzet van GZ psychologen wordt er nog meer vanuit verschillende disciplines samengewerkt. En dat komt de kwaliteit van de ouderenzorg,  en de daarbinnen geboden psychologische zorg, in de Achterhoek ten goede.
Lees meer

Leer-werktraject Verzorgende IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg
03-06-2019
Het leer-werktraject heeft als doel om mensen vanuit een uitkeringssituatie de kans te geven zich te laten omscholen naar een baan in de zorg.
Lees meer

Samenwerken aan vitaliteit en gezondheid
24-04-2019
Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) gebruikte de uitkomsten van Wendbaar aan het werk als basis voor de ontwikkeling van haar visiedocument over vitaliteit en gezondheid. P&O-adviseur en -coördinator Birgitte van den Berg: “We zijn begonnen bij de medewerker. Dat kan ik iedere organisatie aanraden.”
Lees meer

Succes door aan te haken bij wat er is
24-04-2019
Al voor de start van Wendbaar aan het werk was duurzame inzetbaarheid een dominant thema binnen Baalderborg Groep. Zo maakten medewerkers in september vorig jaar tijdens het festival ‘Iedereen aan zet’ nader kennis met dit onderwerp. Adviseur inzetbaarheid Renate Poel: “Het evenement bleek vervolgens een mooie aftrap te zijn voor het project.”
Lees meer

Zelfleiderschap als instrument voor bewustwording
24-04-2019
“Duurzame inzetbaarheid met ondersteuning van buiten van ónderaf voor het voetlicht brengen.” Zo omschrijft arbo- en preventieadviseur Chris van der Molen het doel van Wendbaar aan het werk voor woonzorgconcern IJsselheem. HR-adviseur Aletta Drayer: “Daarmee hebben we echt een goede start gemaakt.”
Lees meer

Training zelfleiderschap als spiegel voor handelen
24-04-2019
“Meer eigen regie, zowel bij de cliënt als de medewerker. Daarmee waren we al bezig toen we over Wendbaar aan het werk hoorden. Het werknemersproject sprak ons aan: zelfleiderschap. Daarom besloten we mee te doen”, vertelt projectleider Michelle Pronk, personeelsadviseur bij Zorgcentrum Rosengaerde, een ouderenzorgorganisatie in de gemeente Dalfsen.
Lees meer

Elke collega vitaal met pensioen
24-04-2019
“Op een fijne manier je pensioen halen, zodat je daarna volop kunt gaan genieten. Daarnaar streef ik voor onze medewerkers. Ik heb het helaas weleens anders zien gaan”, vertelt Monique Schrijver. Ze is facilitair teammanager bij Driezorg, een organisatie voor wonen, welzijn en zorg. Toen Monique hoorde over het project Wendbaar aan het werk, gaf ze zich daarom meteen op voor de werkgroep.
Lees meer